Ο έγχορδος κυνηγός

Posted: June 29, 2017 in Uncategorized

Έπειτα από δυο χρόνια αγρανάπαυσης, είναι καιρός για το Ελατήριο να επιστρέψει για λίγο στο αγαπημένο του σπίτι. Καλή Ανάγνωση!

Ο έγχορδος κυνηγός

(παραισθησιακή μυθολογία με άμετρες ραψωδίες)

   Μια φορά κι έναν καιρό, ένας άνθρωπος που ήταν όλοι οι άνθρωποι μαζί μα και ο Κανένας, επέλεξε να θυσιάσει την προκαθορισμένη ζωή του κυνηγώντας μιαν ευχή. Αρνήθηκε να ζήσει όπως ζούσαν για αιώνες οι πρόγονοί του και θέλησε να απαντήσει με κάθε κόστος στα ερωτήματα που μετάγγιζε το σύμπαν στο μικρό του κεφάλι. Το πότε ακριβώς συνέβη κάτι τέτοιο όπως και το γιατί, δεν το γνωρίζουμε. Μονάχα τον τόπο όπου ξεκίνησε το ταξίδι αυτού του παράξενου άνδρα μπορούμε να βεβαιώσουμε. Η απεραντοσύνη κι οι μακρόσυρτες σιωπές της αφρικάνικης σαβάνας, ήταν η αφετηρία του. Εκεί ήταν που ο έγχορδος κυνηγός ξέφυγε απ’ το πεπρωμένο του κι απέγινε μια αθάνατη αλληγορία.

  Μια φορά κι έναν καιρό, λοιπόν. Ούτε πριν, ούτε μετά. Κι αν είναι κανείς ιστορικός ή αρχαιολόγος δεν θα δεχτεί την αλήθεια μέχρι να σκοντάψει η αξίνα του πάνω στο κουφάρι του πρώτου τοξότη. Δεν θα την πιστέψει μέχρι να χωρέσει τον μύθο του μέσα σε μια συγκεκριμένη χρονολογία.

Όμως συνέβη μια φορά κι έναν καιρό ένας άνθρωπος να ζήσει κυνηγώντας τις ευχές του… η συνέχεια εδώ

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s